När utställningen är stängd

Det går utmärkt att besöka Konst på Hög även när utställningen är stängd. Konstverken står på plats året runt. Det är dock inte möjligt att köra bil till högens topp under denna period. I stället får man ta sig till toppen till fots, antingen via serpentinvägen eller via trappan.

Om du anländer med bil, parkera då utanför vägbommen, även om den skulle råka vara öppen. Det är stor risk att få bilen inlåst om du kör in på området.

Området snöröjs inte, därför kan det vara knepigt att ta sig upp om det är mycket snö, speciellt i trappan. Vägen och trappan ligger på högens norrsida så snön kan ligga kvar ganska länge på våren.

Om det är snöfritt så rekommenderar jag trappan. Det är ungefär 300 m promenad från vägbommen till trappan. Sedan följer en uppfriskande bestigning 427 trappsteg till högens topp. Det kan vara lite jobbigt om man är otränad men stanna och vila ofta på vägen upp så kommer det att gå bra. Belöningen kommer på toppen med alla konstverk och en andlös utsikt över Närkesslätten. Lycka till!

Här kan du parkera: N 59° 07.604 E015° 15.758 utanför vägbommen.