Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns hemsida.
 
Konst på Hög 2021

Säsongen 2021 har varit både bra och dålig. Coronapandemin härjar fortfarande vilket gjort att några speciella arrangemang inte har kunnat göras. Inget nytt konstverk, ingen musik på hög och ingen ny utställning i Arken. Trots det har besökarantalet varit rekordstort!

Ett tråkigt besked var den tragiska trafikolyckan den 3 oktober 2021 när konstnären Lars Vilks omkom tillsammans med två poliser som skulle ha skyddat honom. Som en bisarr vinkning till Vilks så blåste en del av hans konstverk "Corona Borialis" sönder.
På uppsidan denna säsong så välkomnar vi Café "La Collina" där du kan njuta av italienska smaker, serverade med en fantastisk utsikt. Här kan du köpa glass, kaffe, fikabröd samt enklare mat och dryck.
I år har konstverken försetts med nya skyltar (igen!). En välkommen förbättring! De nya skyltarna har begåvats med QR-kod som man kan scanna med sin telefon för att få mer information om konstverket. Informationen ges både som text och uppläst ljud som alternativ. Såg att några av skyltarna har redan hunnit med att bli vandaliserade. Klicka för stor bild!

Synpunkter, kommentarer, förslag? Skriv en rad till webmaster!