Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns hemsida.
 
Konst på Hög 2020
 


Årets tillskott "Corona Borealis"

Lars Vilks "Corona borealis" reser sig nu som en fogel fenix ur de brända resterna av "Waaaall" från 1998 och som brändes ned sommaren 2019.

När hjälten Theseus överger prinsessan Ariadne på ön Naxos blir hon djupt förtvivlad. Men guden Dionysos kommer till hennes undsättning och gifter sig med henne, i bröllopsgåva får hon en krona som Zeus sätter upp på himlavalvet. Så lyder sagan i den grekiska mytologin bakom stjärnbilden "Norra kronan", på latin: "Corona Borealis".
 
 

 
Lars Vilks 
  Lars Vilks ( född 20 juni 1946 i Helsingborg) är självlärd som konstnär men akademiskt utbildad som konstteoretiker med en doktorsgrad i konsthistoria från Lunds Universitet 1987. Han har därefter varit tillförordnad professor i konstteori vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han undervisade på Oslos Konstakademi från 1988 till 1997, och var sedan professor i konstteori på Bergens Konstakademi fram till 2003.

Synpunkter, kommentarer, förslag? Skriv en rad till webmaster!