Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
 
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns information om Konst på hög.
 

Konst på hög 2018

Årets tillskott på Konst på Hög är Lena Flodmans verk "Mr Majestät". Verket har väckt en del reaktioner och har vandaliserats två gånger. Nu har fundamentet förstärkts så den ska inte vara lika lätt at bryta loss konstverket.

Materialet är aluminium.Lena Flodman

Lena Flodman är född 1963 och bor och arbetar i Stockholm, hon har studerat på Konstfack och Kungliga konsthögskolan. Hon har även bidragit med ytterligare en skulptur i Kumla som står vid resecentrum, "Kumlakotten".

 

Övriga förändringar som skett under året är att en del markarbeten gjorts, Trappan och Arken har renoverats en del, nya skyltar har satts upp och även konstverken har fått nya skyltar i trä.
 Markarbeten på Kvarntorpshögen 18 maj 2018

Arken 2018
Sommaren 2018 visades Kvarntorpshistorik i bilder i Arken, tyvärr utan bildtexter så man vet inte riktigt vad vissa bilder föreställer eller vilka personerna på bildera är.
Highslide JS Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS 
Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS