Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns information om Konst på hög.
 

Konst på Hög 2017

Årets tillskott på Konst på Hög blev Jacob Dahlgrens verk "Tetris" som invigdes i samband med Konstslingan den 7 oktober. Jacob Dahlgren är född 1970 och utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och på Grafikskolan i Stockholm.

Jacob Dahlgrens konst kännetecknas främst av användandet av starka färger, ofta i kombinerade i ränder, rutor och grafiska mönster. Han kallas för ”Den randiga konstnären” då en stor del av hans konst handlar om att hitta och skapa ränder. Han ser även sig själv som en levande utställning då han lovat att bära randiga t-shirtar varje dag resten av livet, något han hittills gjort i åtta år. Dahlgren skapar sina grafiska mönster med material såsom konservburkar, darttavlor, kaffemuggar, kakel, mattor, klädgalgar, badrumsvågar och isolering.
 
Atlas Copco event

I juni 2017 byggdes en gigantisk eventlokal upp på Kvarntorpshögen för Atlas Copcos ledning från hela världen. Gästerna fick uppleva en milsvid utsikt över Närkesslätten och på kvällen alla unika konstverk som hade fått belysning bara för en kväll. Den unika byggnaden rymde restaurang, bar, scen och lounge i en oslagbar miljö. Bygget pågick i en veckas tid för detta endagsevent, kostnaden kan man bara ana.
Highslide JS
Arken 2017
Foton från utställningen Kumla 75 år visades i Arken sommaren 2017
Highslide JS Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS 
Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS  Highslide JS