Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns hemsida.

Konst på hög 2014

Inget nytillskott i den permanenta utställningen i årets Konst på Hög. Nytt utomhusgym vid trappans fot är väl inte direkt ett konstverk men ändå.

Projektet Besegra trappan har pågått hela året, därför har bommen till området hållits öppen mer än tidigare detta år.

Guidade visningar av skulpturutställningen:
Lördag 21 juni kl. 14.00. Kostnad 40 kr.
Lördag 26 juli kl. 14.00. Kostnad 40 kr.
Lördag 16 augusti kl. 14.00. Kostnad 40 kr.
(samling vid kaffestugan på Kvarntorpshögen)

Musik på Hög 2014

Årets Musik på Hög arrangemang den 14 juni var Roger Pontare. Han fick sällskap av 18-mannabandet "Bengt Bailey and No Coments" (ja, dom stavar så) med sångerskan Tess Andersson från Eskilstuna. Spelningen skedde i vackert väder inför en ganska gles publik. Det senare var nog en besvikelse för arrangörerna.

Roger Pontare framförde en ganska jazzig repertoar i ungefär en och en halv timma.

Annons

 

Arken 2014

Sommaren 1999 invigdes konstverket "Arken" av Olle Medin, Arken har sedan dess tjänat som utställningshall sommartid. Arken visade detta år upp historien om och planeringen av Stenarbetsmuseet i Yxhult. Museet i Yxhult har öppet 14 - 17 söndagar i sommar. Mer info här.
Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS