Konst på hög, Kvarntorp, Kumla
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here. Detta är en privat inofficiell hemsida. Klicka här för att gå till Kumla kommuns hemsida.

Konst på Hög 2013
Skulpturutställningen "Konst på hög" i Kvarntorp, Kumla är nu avslutad för säsongen. Inget nytillskott i den permanenta utställningen i år. Detta år har trappan blivit välbesökt i projektet Besegra trappan. Många träningssugna som vill bättra på benmuskler och kondition har sprungit i trappan, en aktivitet som kanske inte skaparen, Olle Medin, tänkte på från början. Ett konstverk som är ett träningsredskap? Varför inte!

Musik på Hög 2013
Musik på Hög har blivit ett återkommande evenemang på Kvarntorpshögen varje sommar. Mikael Wiehe med band gästade Kvarntorpshögen lördagen den 29 juni 2013. Till början i hällregn men mot slutet uppklarnande och uppehåll. Som förband framträdde Emil Fahlen och Emma Fredriksson med Rapp.

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

Klicka på de små bilderna för att se en större bild.

Arken 2013

Sommaren 1999 invigdes konstverket "Arken" av Olle Medin, Arket har sedan dess tjänat som utställningshall sommartid. Arken visade detta år upp ett urval av Magnus Westerborns utmärkta bilder från Konst på Hög. Bilderna finns också publicerade i Stefan Nilsson och Magnus Westerborns bok "Konst på Hög"

Highslide JS

Highslide JS Highslide JS