Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne och samtidigt plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Konst på hög. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet. Värt besväret att besöka. Information in English here.
Nytillskott 2008

"Synergi" av Eva Marklund

Eva Marklund, Stockholm, har uppfört årets tillskott till Konst på hög. Skulpturen är gjord i vitlackad järnplåt. På nära håll förefaller håltagningen i järnplåten vara gjord på slump men betraktat på långt håll ser man att det är en del av ett stiliserat ansikte.

Eva Marklund är född 1971 i Söderhamn, utbildad på Konsthögskolan och Konstfack i Stockholm. Hon har haft separatutställningar i bl a Nortälje Konsthall, Skäret Höganäs, och Galleri Aronowitsch i Stockholm. Nu bidrar hon med en permanent skulptur på Konst på Hög i Kvarntorp, Kumla.

 
Olle Medins "Stora blå" gömmer sig bakom träden en bit upp i trappan. Ett bra tillfälle att hämta andan på väg upp på högen.


På samma ställe vid trappan växer Lotta Enquists "Slaggblommor". Sorgligt nog vandaliserade nu


Arken 2008
31 maj till 13 juli
Finrum
Kerstin Wagner, Lindesberg

Kerstin Wagners installation består av tre element, en soffa klädd i trasmattor som dominerar hela arken med sina trasmattetentakler som sträcker ut sig åt alla håll, en lampa med en vit tygskärm samt en guldinramad väggspegel med texten "Jag är fin".

Klicka på de små bilderna för att se en stor bild!

        

Klicka här för att se en stor bild!18 juli - 31 augusti - Arken.
Keramik
Lotta Enquist, Örebro

Lotta Enquist, född 1970, Örebro, har utbildat sig på Tullängsskolans hantverksprogram och på Kuben Konst & Form College i Örebro. Hon har ställt ut sin keramik bland annat i Wadköpingsrummet, Örebro Läns Museum, Galleri Kilsborg, Konsthörnan, Galleriet Frövifors pappersbruksmuseum, Örebro konsthall, Kumla konsthall mm. Hon har erhållit Wadköpingsstipendiet. Nu ställer hon ut sin keramik i Arken på Kvarntorpshögen under juli och augusti.

Klicka på de små bilderna för att se en stor bild!

Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild! Klicka här för att se en stor bild!

 

 

Konst på Hög sommaren 2008

Maj månad   Du kan besöka Konst på Hög lördagar och söndagar 10:00 till 18:00. Kaffestugan ej öppen.
Juni, juli och augusti   Öppet alla dagar 10:00 - 20:00. Kaffestugan och Arken 10 - 17
31 maj - 13 juli   Arken. Finrum - en installation Kerstin Wagner, Lindesberg
6 juni   Orgelkonsert med Lasse Hagström kl 22.00. Dansgrupp med eld och ljusspel.
11 juni   Blomstervandring kl 19 med Ingalill Teljå.
18 juli - 31 augusti   Arken. Keramik, Lotta Enqvist.
23 augusti   Konsert kl 15 med Hep Stars, Svenne o Lotta, Lennart Gran och  Spotniks. Förband Jailhouse Cats och Get Back.
September månad   Du kan besöka Konst på Hög lördagar och söndagar 10.00 - 18.00. Kaffestugan ej öppen.